DOCUMENT: Vela, Ciucu și serviciile au pus mâna pe instituțiile de forță!

Angajări fără concurs și fără număr!

Guvernul ORBAN a adoptat această ordonanță de urgență, fix când lumea era disperată și panicată, pe bună dreptate, de începerea școlilor.În nota de fundamentare a ordonanței se face vorbire despre angajări fără concurs în cele mai sensibile domenii: apărare, siguranță națională, asistență socială, sănătate și ordine publică.

https://www.smartpol.org/post/angajari-din-sursa-externa-in-politie

Instituțiile de forță, precum și instituțiile care se ocupă de siguranță națională, reprezintă pilonul statului de drept, coloana vertebrală a unui stat de drept. Cum este posibil să angajezi oamenii fără o educație definitivată, fără specializări, în aceste domenii absolut vitale ?!

Uitați-va la incidentele cu jandarmii de la metrou, atât cel cu băiatul care nu purta mască, luat pe sus de 6 jandarmi, tineri, cât și cel de ieri, cu “ultrașii, huliganii” luați pe sus și dați cu coloana de ciment de vreo 10 țestoase (jandarmi full echipați).

Eu însămi am fost victima a trei abuzuri săvârșite de Poliția Română, amenzi fără fundament juridic, cu penalizări și sancțiuni pentru fapte care nu se regăsesc în legea pe care trebuie să o aplice. Toate trei sunt în curs de contestare, dar remarc faptul că toți agenții care au săvârșit aceste abuzuri în serviciu, precum și falsuri în declarații, erau foarte-foarte tineri și păreau adunați de pe Gârlă, nicidecum de pe băncile Academiei de Poliție.

Mai avem imaginile absolut grotești cu polițiștii care preiau copiii din mâna părinților și îi duc în școală. Toți sunt foarte tineri.

Avem cazul de la BES 1 când jandarmeria nu a reacționat, ba din contră, a înlesnit pătrunderea în camera securizată, în care se aflau buletinele de vot, a reprezentanților USR, împreună cu procurorul, adica președintele BES 1.

Mergem mai departe și observăm că în domeniul siguranței naționale nu se mai întâmplă nimic, au fost sparte bazele de date ale unor unități medicale și STS-ul nu reacționează, SRI-ul nu vorbește nici acum despre aceste atacuri la siguranța și integritatea psihică a cetățenilor.

Ajungem la domnul Ciprian Ciucu, despre care am scris în alt articol,https://iosefinapascal.wordpress.com/2020/09/25/ancheta-ciucu-ciceala-si-mutu-antreprenori-in-functii-publice/, care este si președintele ANFP. Această agenție se ocupă de tot ce înseamnă disponibilizări, angajări, în sistemul de stat. Este inacceptabil ca o agenție care clamează a susține “transparență” în domeniul angajărilor, să accepte, să avizeze favorabil, o lege care prevede posibilitatea angajării fără concurs, pe termen NEDETERMINAT, in sistemul public.

Da, vorbim despre angajări fără concurs pe o perioada nedeterminată, întrucât starea de alertă poate fi prelungită de câte ori dorește Guvernul, neavând nevoie de aprobarea Parlamentului, pentru că așa au votat legea PSD + PNL + USR + toți ceilalți, lăsând loc unor abuzuri ale căror efecte abia acum le vedem.

Nu pot să nu mă întreb unde sunt ONG-urile și oamenii de bine care “vegheau” asupra transparentizării, asupra statului de drept și condamnau toate abuzurile jandarmeriei acum mai puțin de un an ? Probabil că sunt și ei în uniformă acum, sau au primit, fără concurs, vreun post călduț la stat, după ce corporațiile i-au dat afară in șuturi.

Donați pentru a susține jurnalismul independent, întrucât uneltele de căutare nu sunt deloc ieftine, anchetele înseamnă multă muncă de căutare și mulți bani ! Orice gest este apreciat !

https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534]

IBAN: RO74INGB0000999908232066