ANCHETĂ: Ciucu, Ciceală și Mutu, “antreprenori” în funcții publice.

Cei trei antreprenori de la Bucuresti

FONDURI EUROPENE ȘI BANI DE LA DRAGNEA

Ciprian Ciucu, actualul candidat la Primaria Sectorului 6, este fostul presedinte al Consiliului Național de Integritate, instituția care controlează Agenția Națională de Integritate. Ulterior, Ciucu a candidat la Primăria Capitalei, din partea partidului Monicăi Macovei.

Acesta a trecut la PNL, partidul despre care declara vrute și nevrute și a pierdut, astfel, susținerea politică a lui Macovei:

CIUCU DESPRE ORBAN
CIUCU DESPRE ORBAN

Ciucu a fost angajatul lui Cristian Ghinea, fostul ministru al fondurilor europene din Guvernul Ciolos, la Centrul Român de Politici Europene (CRPE.

Ghinea i-a plătit pe Ciucu și pe soția sa din bani europeni. Mai mult decât atât, Ciprian Ciucu a primit niște finanțări colosale de la Comisia Europeană și de la diverse ONG-uri pentru “o societate deschisă”, adică Soros, după cum se vede în declarația de avere de la acea vreme:

Mai grav este, însă, faptul că firma pe care Ciucu și soția sa o administrează, HF ADVISING, a avut, în 2014, contracte cu Ministerul Dezvoltării Regionale, contracte dăruite de nimeni altul decât ministrul Liviu Dragnea. Contracte în valoare de aproape 68.000 euro, pentru a oferi consultanță pe două proiecte regionale, în Moldova, respectiv în Ucraina. Cu alte cuvinte, domnul Ciucu, la fel ca domnul Pîslaru Dragoș, a mâncat bani publici atât de la Liviu Dragnea, cel pe care îl înjura, cât și din bugetul UE.

EXPLOATĂRI FORESTIERE DE MILIOANE DE EURO PENTRU DANEZI

Ana Maria Ciceală, membru în conducerea USR, vajnica militantă pro-mediu și candidat pentru funcția de consilier general la Primăria București administrează mai multe firme care se ocupă, în prezent, cu exploatarea forestieră.

Se pare că doamna Ciceală nu s-a oprit nici după scandalul din iunie 2019, când Grupul.ro a dezvăluit faptul că Ana Maria Ciceală e administratorul unei firme cu capital integral danez, Juel Nielsen Forest & Agriculture Investments SRL, care a intermediat vânzarea a 11.000 de hecatare de păduri din România pentru exploatare forestieră, iar firma prin care tranzacționase cele 11.000 ha de păduri fusese achiziționată de celebrul Holzindustrie Schweighofer. Firma Juel Nielsen Forest & Agriculture Investments SRL a fost, inițial, administrată de tatăl lui Ana Ciceală Maria, Ion Ciceală, chiar în timpul în care s-a efectuat această tranzacție.

Eu am mers mult mai departe și am descoperit că, în fapt, erau o mulțime de firmulițe cu capital danez, reprezentate, sau administrate, de Ana Ciceală. Una dintre aceste firmulițe îi aparține tot lui Nielsen:

  1. FORESTIERA Buzău SRL
  2. FORESTIERA MOROIENI SRL
  3. FORESTIERA ROSETTI SRL

AFACERI IMOBILIARE PRIN FIRME DIN PANAMA ȘI SEYCHELLES

Pe 8 octombrie 2014, DIICOT anunța că a „anihilat activitatea unui grup infracțional organizat” specializat în evaziune fiscală și spălarea banilor proveniți din infracțiuni. Printre cei puși sub urmărire penală se aflau senatorul PSD Gabriel Mutu și deputatul Mario Ernest Caloianu, de la UNPR. Procurorii îl acuzau atunci pe senatorul Gabriel Mutu de folosirea cu rea credință a bunurile societății GM Activ Building Management SRL și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Acest dosar nu a fost trimis în judecată nici până în ziua de astăzi, iar procurorul de caz a fost reținut de DNA.

Interesant este, însă, ce vedem la celelalte firme în care sunt acționari Gabriel Mutu și partenerul său de afaceri, Cătălin Iordăchescu: Un off-shore din Panama, Darval Investments SA. Compania panameză apare în multe alte firme deținute de Iordăchescu, după cum se vede:

Mai mult decât atât, în alte firme apare un off-shore din Seychelles:

Nu știu ce s-a întâmplat cu dosarul, Mutu este nevinovat până la proba contrarie, dar este de admirat “spiritul său antreprenorial” în domeniul imobiliarelor, cu atât mai mult cu cât aceste firme depindeau de off-shore-uri din paradisurile fiscale bine cunoscute. Se pare că Mutu de la 6 îi poate da lecții Mutului de la Cotroceni.

După cum ar spune chiar tăticul politicii de rit nou, Băsescu: “Mă întreb ce blestem s-a abătut asupra românilor de trebuie să aleagă între” Ciucu, Mutu și Ciceală?

Donați pentru a susține jurnalismul independent!

https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534]

IBAN: RO74INGB0000999908232066