Anchetă:PARTENERII SIBIU PRIDE, Soros, Consiliul Elevilor.

După o discuție cu organizatorii Pride Sibiu, am confirmarea că evenimentul este unul online, via Zoom, nu o paradă.

Problema este că în descrierea inițială (poza de mai sus) a evenimentului nu se specifica dacă este online, din contră, de aici pot înțelege confuzia creată în rândul oamenilor, cu atât mai mult cu cât parada ar fi avut loc în contextul unei discriminări și încălcări a drepturilor fundamentale ale practicanților ortodocși (Interzicerea pelerinajului la Cuv. PARASCHEVA).

Nu pot să mă exprim în sensul că ar organizatorii fi luat decizia să facă evenimentul online, tocmai din cauza controverselor apărute în mediul virtual, sau din cauza COVID-19, dar mă pot exprima cu privire la alt eveniment ce urmează să aibă loc: testarea de HIV/SIDA organizată tot în cadrul aceluiași eveniment.

În Sibiu, această testare va fi făcută într-un CLUB și este organizată de “Asociatia Română anti-SIDA” (ARAS).

Întrucât vorbim despre o boală infecto-contagioasă foarte gravă, măsurile de precauție trebuie să fie mult mai draonice decât în cazul testării pentru COVID-19. 

Ținând cont de faptul că am avut focare de COVID-19 chiar în centre de dializă (Diaverum), cum pot fi garantate condițiile sanitare necesare într-un club din Sibiu? Pe principiul “vii să te testezi, risti sa pleci infectat” ?

Mai mult decât atât, cine decontează testele acestea gratuite ? ARAS, sau CNSAS?

De ce este testarea adresată doar bărbaților care fac sex cu bărbați și pentru femeile trans? Faptul că aceste testări gratuite se fac în cadrul Sibiu Pride, un festival care se vrea a promova toleranța și a trage un semnal de alarmă cu privire la HIV/SIDA, faptul că nu se pot testa cei care nu fac parte din comunitatea LGBT, mi se pare  o dovadă crasă de discriminare.

Dar problemele mai grave sunt legate de legăturile socio-economice dintre organizatori:

ARAS, finanțare de la Open Society Foundations, adica George Soros și acționariatul la diverse firme obscure.

ARAS mai are niște parteneriate foarte interesante, despre care vom discuta într-o altă anchetă, pe tema protecției copiilor.

Black Sea Trust for Regional Cooperation, organizație ce ține de German Marshall Fund, organizația americană care face lobby pro-Biden și anti-Trump, organizatie finanțată tot de Soros, prin Open Society Foundation, de Germania, de Norvegia, dar și de Comisia Europeana.

Urmează o anchetă separată și pe Black Sea Trust, întrucât această organizație a căpușat o nișă din domeniul afacerilor, prin intermediul unei minorități pe care o foloseste.

Sens pozitiv, ONG condusă de Alina Dumitriu, fata cu tricoul “Mă piș pe el de vot!”

Nu înțeleg de ce susține Consiliul județean al Elevilor Sibiu (majoritatea membrilor fiind minori) acest eveniment, dar nu a luat poziție pe tema abuzurilor din școli. Singurele doleanțe ale elevilor sibieni sunt digitalizarea educației și să aibă tablete.

Donați pentru a susține jurnalismul independent, întrucât uneltele de căutare nu sunt deloc ieftine, anchetele înseamnă multă muncă de căutare și mulți bani ! Orice gest este apreciat !

https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534]

IBAN: RO74INGB0000999908232066