Ep.4: Prietenul cel mai bun al lui Arafat și privatizarea sistemului de sănătate.

Wargha Enayati este cel mai bun prieten al lui Raed D.A Arafat, există și o poză postată de acesta care atestă vechea lor prietenie și legătura “spirituală” în cultul Baha’i.

Cultul Baha’i, Regina Maria, Arafat si Enayati.

Enayati s-a născut în 1964, în Germania. Are triplă cetățenie, germană, iraniană și română.

În România a venit în 1983 și, timp de un an, a  studiat limba română la Suceava.

În 1990 a absolvit Facultatea de Medicină de la Cluj, iar specializarea de cardiologie a efectuat-o la spitalul Fundeni din București.

Enayati a fondat în 1995 Centrul Medical Unirea (CMU).

Din 1996 este medicul Ambasadei Germaniei la București și al birourilor Lufthansa la București.

În 2007 a adus în acționariatul Centrului Medical Unirea fondul de investiții 3i, unul dintre giganții mondiali din domeniu. Odată cu fuziunea cu Euroclinic, din 2011, Centrul Medical Unirea a devenit rețeaua privată de sănătatea Regina Maria, cea mai mare rețea privată de sănătate din România.

Investiții masive în domeniul medical privat, dar și crearea unor “abonamente” de sănătate. Cu alte cuvinte, un fel de programul eșuat al SUA, ObamaCare. Plătești o grămadă pentru un abonament care decontează foarte puține servicii medicale

Afacerile sale + partenerii cu care ține “conferințe”.

ONG-isti, Enayati si Negut tin conferinte online despre “managementul de criza”.

Proiect comun cu omul lui Iohannis, Steven Van Groningen si fostul CEO al Microsoft Romania, Silviu Hotaran.

Fost membru in conducerea Camerei De Comerț Și Industrie Româno-Germană, legături cu Ambasada SUA.

Un vizionar, a investit în telemedicină și servicii de sănătate private online înainte de apariția COVID-19, adică înainte ca aceste servicii să fie necesare în mod uzual. După cum spune și el, “sanatatea e un sector de business foarte profitabil”.

Dragnea și Arafat s-au certat pe ambulanțe

Practic, Dragnea voia să asigure un număr mare de ambulanțe în subordinea primăriilor rurale, tocmai pentru a putea asigura transportul pacienților către spitalele din orașele mari. Arafat s-a opus, el dorea acele ambulanțe în subordinea SMURD, despre care am scris exhaustiv că este, practic, un serviciu privat, moșia lui Arafat.

În concluzie, legătura dintre Arafat și mogulul sistemului privat de sănătate, Wargha Enayati, nu este doar una spirituală și de prietenie, ci una bazată pe interesul comun de a privatiza sistemul de sănătate, folosindu-se chiar de instituțiile statului (M.A.I / Ministerul Sănătății). Arafat este legătura omului care deține cea mai mare rețea medicală privată și care, după cum spune și el, dorește să se extindă.

Donați pentru a susține jurnalismul independent, întrucât uneltele de căutare nu sunt deloc ieftine, anchetele înseamnă multă muncă de căutare și mulți bani ! Orice gest este apreciat !

https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534]

IBAN: RO74INGB0000999908232066