Anchetă:’Minunata’ doamnă Scântei…

Pe mâinile cui a încăput justiția și diplomația din România?

Am pornit ancheta de la câteva bizarerii din declarația de avere și de interese ale senatoarei Iuliana Scântei:

     Senatoarei PNL Iuliana Scântei, aleasă în 2016, îi lipsesc 600 milioane de lei din declarația de avere.  Aceasta nu a declarat veniturile obținute din contracte pe care le are cu societatea de stat Oltchim. Senatoarea a autentificat, în calitate de notar, două contracte de vânzare încheiate de OLTCHIM SA în cadrul procedurii de insolvenţă. De fapt, SCÂNTEI nu a declarat nimic la rubrica din declaraţiile de interese intitulată “Contracte, inclusiv cele de assistenţă juridică, consultanţă juridică, consultanţă şi civile, obţinute oi aflate în derulare în timpul exercităţîi funcţiilor mandatelor sau demnităţilor finanţate de la bugetul de stat, local şi din fonduri externe ori încheiate cu societăţi comerciale cu capital de stat sau unde statul este acţionar majoritar/minoritar.

MONITOR OFICIAL – AUTENTIFICARE CONTRACT OLTCHIM FACUTA DE IULIA SCANTEI

   Apariția bruscă și “miraculoasă” a câtorva imobile într-un singur an. În declarația din anul 2008, când era consilier la Ministerul Justitiei, nu apar aceste imobile și terenuri. În declarația din 2016, de exemplu, apar că fiind dobândite în anii 2008, respectiv 2009, la fel cum apar, brusc, și conturi bancare deschise în aceeași perioada, precum și achiziționarea primelor ceasuri de colecție, obiecte de valoare, etc. Este foarte interesanta ascensiunea, sau diferența, financiară, pe care aceasta a realizat-o în mai puțin de UN AN.

Dar cine este, totuși, doamna Iulia Scântei, sefa Comisiei Juridice din Senatul Romaniei ?

 A fost consilierul personal cu atribuții delegate de Secretar General adjunct al lui Tudor Chiuariu, ministrul justiției în guvernul Tăriceanu, condamnat în 2014 de ICCJ la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare în Dosarul „Poşta Română”.

Totodată, Iulia Scântei este originară din Iași și a fost colegă de catedră la Facultatea de Drept cu Tudor Chiuariu. După ce nu a mai fost consilier la Ministerul Justiției, aceasta a devenit notar public, în același an în care a devenit notar public și soția premierului Tăriceanu.

Notarul Iulia Scântei a încasat venituri între 1.367.725 RON și 2.425.800 RON anual, conform declarațiilor sale de avere, fără a menționa însă alte contracte (vezi OLTCHIM mai sus).

În 2017, Ministerul Justiției a făcut publică lista persoanelor care au intrat în arhivă SIPA, iar numele Iuliei Scântei apare de nouă ori, ceea ce înseamnă că a intrat de nouă ori în arhivă SIPA, împreună cu alți colegi de ai ei de la Ministerul Justiției din acea vreme.

În luna  iunie 2017, Laura Iuliana Scântei a făcut o donație de 340.000 lei către Simona Mihaela SPINARU, ministru-consilier şi director al Institutului Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Spinaru a apărut în centrul atenției în urmă unui scandal de proporții după ce Sindicatul Național al Funcționarilor Publici a trimis o sesizare către ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, în care semnalează comportamentul agresiv și vulgar al acesteia, precum și faptul că  “a adus „prin detașare de la firme private fără legătură cu obiectul de activitate al IDR, diverse persoane fără experiența, fără pregătirea necesară ocupării respectivelor posturi din organigrama IDR. A propus și a obținut numirea în funcția de șef al Biroului Financiar Contabil și Logistic (BFCL) a unei persoane fără studii superioare în Economie, contrar prevederilor legislației în vigoare” .  DOCUMENT PSNEWS.RO: https://psnews.ro/wp-content/uploads/2020/05/Adresa-ministru-Aurescu-ref-IDR.pdf

Însă relația sa cu Simona Spinaru este mai apropiată decât crede presa. Scântei a apărut la mai multe evenimente alături de Simona Spinaru, unul dintre acestea fiind chiar la conferință organizată de Marea Lojă Națională din România (MLNR – masonerie) ”Importanța preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene”. Nu știu în ce calitate și pe baza căror criterii a ținut Scântei un discurs la această conferință, mai ales în acel cadru.

Mai mult decât atât, Simona Spinaru a fost chiar colegă cu Iulia Scântei la Ministerul Justiției, Spinaru fiind tot consilier al ministrului Tudor Chiuariu.

Relațiile sale, însă, merg și mai sus, către familia regală:

Senatoarea Iulia Scântei a sprijinit înființarea “Institutului pentru promovarea valorilor naţionale ”Regele Mihai I” o instituție finanțată chiar de Senatul României în proporție de 50%, cu 20 de angajați, despre care nu se știe mai nimic. Iată ce declara Laura Iuliana Scântei în 2018:

„În principal, faţă de forma adoptată în mod tacit la Cameră, această instituţie este regândită ca o instituţie publică de interes naţional şi nu ca autoritate administrativă autonomă cu personalitate juridică sub control parlamentar, cum a fost propusă de iniţiatori. Sub aspectul regimului juridic al sediului care este alocat acestui institut, respectiv Palatul Elisabeta, acesta rămâne proprietatea privată a statului român în administrarea RAAPPS. Nu este alocat noii instituţii decât cu titlu gratuit pentru desfăşurarea activităţii noului institut. Deci proprietatea şi dreptul de administrare rămân cum au fost reglementate până în prezent, ele fiind asigurate pentru realizarea scopului. De asemenea, o altă modificare substanţială are în vedere modalitatea de desemnare a directorului institutului, care, ca funcţionalitate, este în coordonarea Senatului. În această formă de institut naţional cu personalitate juridică, plenul Senatului este cel competent să numească directorul institutului, care va colabora pentru realizarea proiectelor şi programelor institutului cu un consiliu de onoare desemnat potrivit principiilor enunţate în amendamente”, a precizat Iulia Scântei.

IULIA SCANTEI

Scântei a participat la mai multe evenimente organizate de Casa Regală, însă cea mai importantă apariție a sa a fost la repatrierea și reinhumarea Reginei-Mama, Elena, la Curtea de Argeș. Iulia Scântei a fost într-o companie selectă, de la consilierul prezidențial și actual ambasador al României în SUA, Andrei Muraru, până la Președintele Klaus Iohannis și Președintele Emil Constantinescu.

“Invitații la slujba de înmormântare din Catedrala istorică au sosit până la ora 11.40, iar printre ei s-au numărat reprezentantul ES dlui Președinte al României, dl consilier prezidențial Andrei Muraru, ES dl președinte Emil Constantinescu, secretarul de Stat Victor Opaschi, ES dl Andrew Popper, șeful Casei Majestății Sale, dl Anders Lindberg, consilier personal al Majestății Sale Custodele Coroanei, ambasadorul Jean-Marie Musy, senatoarea Iulia Scântei, deputatul Toader Paleologu, autorități ale județului Argeș și ale municipiului Curtea de Argeș, dna Cristina Popescu, președintele Romfilatelia, maestrul Ștefan Câlția, ambasadorii Elveției și Statului Israel. Publicul a avut acces în parcul din fața catedralei pe toată durata ceremoniei.”

COMUNICAT DE PRESA CASA REGALA A ROMANIEI

Interesant este, însă, și faptul că fratele geamăn al ambasadorului Andrei Muraru, Alexandru Muraru, a fost deschis lista PNL-ului de candidați pentru Camera Deputaților la IAȘI, pe când Iulia Scântei a deschis lista PNL-ului pentru Senat la IAȘI.

După cum am menționat de-a lungul articolului, chiar nu găsesc o explicație pentru toate neregulile din declarațiile sale de avere, nici pentru (omni)prezența sa la evenimentele din cadru diplomatic, masonic, regal. O simplă notăriță, care, într-un timp foarte scurt, a ajuns milionară…

Le mulțumesc tuturor celor care donează lunar și fără de care nu am afla toate problemele și mașinațiunile sistemului. 🤗❤️

Paypal: https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US

Sau transfer bancar

Nume: Iosefina Pascal

IBAN: RO74INGB0000999908232066

GRUP Telegram: t.me/iosefinapascal

Advertisement