Cel mai mare ziar din Germania:”China pune în pericol întreaga lume, trebuie să plătească daune pentru coronavirus!”

Cel mai mare ziar din Germania către președintele Chinei: “Pui în pericol lumea! Tu [Jinping], guvernul tău și oamenii de știință ai tăi trebuie să fi știut demult că acest coronavirus este extrem de infecțios, dar nu ai spus nimic despre asta”.

Redactorul-șef al celei mai mar ziar din Germania, Bild, a lansat joi un atac frontal asupra președintelui comunist al Chinei, Xi Jinping, pentru eșecul regimului său de a spune adevărul despre focarul de coronavirus și pentru încălcările masive ale drepturilor omului ale Partidul Comunist.

Julian Reichelt, redactorul șef al Bild, i-a scris lui Jinping că „domnești prin supraveghere totalitară. Nu ai fi Președinte fără supraveghere. Monitorizezi totul, fiecare cetățean, dar refuzi să supraveghezi focarele din țara ta. Închideți toate ziarele și site-urile care sunt critice cu regimul dumneavoastră, dar nu și focarele. Nu numai că îți supraveghezi oamenii, ci îi și pui în pericol, la fel ca pe restul lumii. Ambasada ta ne-a adresat o scrisoare deschisă deoarece am întrebat în ziarul nostru, Bild, dacă China ar trebui să plătească pentru daunele economice masive pe care le produce coronavirusul la nivel mondial.”

„China se îmbogățește cu invențiile altora, în loc să inventeze singură”, a scris Reichelt. „Motivul pentru care China nu inovează și inventează este acela că nu îi lași pe tinerii din țara ta să gândească liber. Cea mai mare lovitură de export din China (pe care nimeni nu voia să o aibă, dar care a ajuns, totuși, în întreaga lume) este coronavirusul. “

Purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei, Tao Lil, a publicat miercuri o scrisoare deschisă către Bild, în limba germană, pe site-ul ambasadei, afirmând că:

„Am urmărit raportările dvs. despre pandemia coroanei în general și despre presupusa vinovăție a Chinei în special azi. În afară de faptul că nu este corect să acuzați o țară pentru o pandemie care afectează întreaga lume și apoi de a cere presupuse datorii chineze față de Germania, articolul ignoră unele fapte esențiale. Observăm că multe țări care se luptă acum cu COVID-19 au avut timp să se pregătească pentru răspândirea transfrontalieră a agentului patogen, după ce China a raportat focarul său în conformitate cu orientările Organizației Mondiale a Sănătății.

Bild a calculat că China datorează Germaniei 149 miliarde EUR daune pentru coronavirus, declanșând astfel răspunsul furios din partea ambasadei chineze la Berlin. Bild a spus că această compensație se ridică la suma de 1.784 EUR de persoană, dacă PIB-ul Germaniei scade cu 4,2 la sută.

Articolul Bild a fost intitulat: „Cât ne datorează China”. Purtătorul de cuvânt al ambasadei Chinei a declarat că articolul „este xenofob și naționalist”.

Julian, autorul articolului, a concluzionat: „În țara ta, oamenii tăi vorbesc în șoaptă despre tine. Puterea ta se prăbușește. Ați creat o China incontrolabilă, netransparentă. Înainte de Corona, China era cunoscută drept un stat dictatorial. Acum, China este cunoscută drept un stat dictatorial care a infectat întreaga lume cu o boală mortală. Aceasta este moștenirea voastră politică. “

2 comments

  1. Pentru ca lupti pentru adevar, esti de apreciat. Totusi, poate nu stii faptul ca ziarul german “Bild”, este cel mai globalist dintre ziarele din Germania, propaganda anti-Putin, anti-Trump,etc, pe care acesta o promoveaza, fiind de notorietate. Spalarea pe creier, minciuna si manipularea ordinara sunt, in ziarul Bild, la ele acasa.

    Like

    • Știu, tocmai de asta am considerat important să relatez treaba asta. Germania apasă pedala cu China pentru a ațâța un război între SUA și China. Trump a zis că nu are nicio problemă cu Xi, din contra, colaborează bine. Problema în China, ca și peste tot, este fix oculta și agenda sa. Deci, e de urmărit totul.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s