Episodul 3: Incompatibilitatea lui Arafat, subordonarea pompierilor.

Pentru că a fost Ziua Pompierilor și pentru că a venit Arahat să se victimizeze la emisiunea subordonatului său din Fundația Pentru SMURD, Răducu, vreau să reiterez ceea ce vă spuneam pe tema incompatibilității lui Arahat: Comandantul pompierilor este SUBORDONAT lui Raed Arafat, cel care are dublă calitate, șef al DSU și Președintele Fundației pentru SMURD!

Știm cu toții că Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) este structura operativă fără entitate juridică a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Știm, de asemenea, că aceeași structură are responsabilități de „coordonare” a activităților de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, implicând diverse instituții precum Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviatie din cadrul MAI, Departamentul General pentru Management de urgențe medicale, secția medicală, servicii SALVAMONT.

Atunci când coordonăm militari profesioniști, pe care, în mod legal, în calitate de civili, nu îi putem subordona și există șansa ca unii încăpățânați să nu se supună ordinelor, atunci se poate insera un „cârlig” de ajutor în fișa postului! Lăsați pompierii să vadă cine este stăpânul! Astfel, în fișa postului pentru funcția de inspector general al IGSU, publicată vineri, 28 decembrie 2018, în Jurnalul Oficial, se scrie astfel, în capitolul numit „Relații ierarhice”: ESTE SUBORDONATĂ DIRECT ȘEFULUI DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ . Interesantă mișcare, nu?

În cadrul unui minister al afacerilor interne, unde, din prostie sau intenționat, funcția de inspector general este deschisă în baza unor reglementări care nu pot fi găsite în fișa postului, nu este de mirare că nimeni nu a observat că nu se poate subordona inspectorul general al IGSU și, în același timp, să fie președinte al Consiliului „Fundației pentru SMURD”. Da, domnule Arafat, știm despre „teoria conspirației” cu oameni răi care vor să vă țintească, dar vă asigurăm că acest lucru nu este cazul și că respectăm lucrurile bune pe care le-ați realizat pentru sistemul de situații de urgență, dar , noi, ca cetățeni cinstiți ai acestei țări, am dori să înțelegem cum acest lucru poate fi legal posibil. Raed Arafat: „Nu sunt comandantul direct al IGSU” … dar îi subordonezi direct comandantul ?! CUM VINE ASTA?!

Ordonanța nr. 26/2000 privind asociațiile și fundațiile prevede la articolul 24 alineatul (4): Orice persoană care are o funcție mai înaltă în cadrul unei instituții publice nu poate fi membru în consiliul de administrație sau, în acest caz, poate pierde această capacitate, dacă respectivul asociația intenționează să sprijine activitatea instituției publice respective. ”

Mai mult, articolul 29 din aceeași ordonanță prevede la alineatul (4): Dispozițiile articolelor 22 și 24, paragraful (4) trebuie să fie aplicate în mod corespunzător și în ceea ce privește membrii Consiliului. ”

În urmă cu câțiva ani, când jurnaliștii „rău intenționați” de la „Curentul” îl avertizau că nu poate fi atât șeful DSU, cât și președintele „Fundației pentru SMURD”, o fundație care intenționează să „sprijine înființarea unui sistem integrat sistem pentru asistență medicală, tehnică de urgență și prim ajutor, puternic prin parteneriate între instituții precum, dar fără a se limita la, MAI, respectiv IGSU și Unitatea Specială de zbor, Ministerul Sănătății Publice, administrațiile publice locale ”*, stimatul șef al DSU s-a enervat și a lansat un răspuns dur pe pagina sa de Facebook. Printre altele, Raed Arafat spunea atunci ca:

„Legea se referă la cei care ocupă funcții superioare în instituții publice susținute de fundația în consiliul căruia sunt membri, dar eu nu sunt la comanda IGSU, de exemplu, deoarece nu sunt nici ordonatorul IGSU și nici eu nu sunt comandantul său direct, comandantul direct al IGSU fiind inspectorul general și nu dr. Raed Arafat, iar în cadrul MAI este ministrul și nu secretarul de stat. Același principiu se aplică în caz al Inspectoratului General de Zbor sau al ER-urilor din spitalele care au manageri și al căror manager nu sunt. Departamentul pentru Situații de Urgență coordonează activitatea acestor instituții, dar acestea nu se află sub conducerea acestuia și nici nu este biroul de autorizare pentru oricare dintre instituțiile susținute de fundație. ”

Ai de gând să renunți, domnule Arafat? Și ce vei mai spune, domnule Arafat? Întrucât fișa postului de inspector general spune CLAR că el, în calitatea sa de ordonator de credite al instituției, ESTE SUBORDONATUL DIRECT AL Excelenței Voastre?Poate că este timpul să vă urmați nobilul vis cu Fundația pentru SMURD, sau să rămâneți și să deveniți subordonați comandantului pompierilor, dacă asta doriți. Pentru că, na, ce mai înseamnă încă o cizmă de politician pe grumazul pompierilor?

În orice caz, trebuie să respectați legea și să încercați să nu o interpretați după cum doriți! În acest moment potrivit, vorbim despre președinția unei fundații care intenționează să sprijine IGSU și al cărei subordonat direct este comandantul IGSU. Cum ți se pare, Arafat?

Donați pentru a susține jurnalismul independent! https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534]

IBAN: RO74INGB0000999908232066