În articolul despre atacul statului asupra copiilor, https://iosefinapascal.wordpress.com/2020/08/07/anchetastatul-protejeaza-traficantii-si-violatorii-de-copii/, v-am prezentat dovezi concrete, dar și circumstanțiale, privind vulnerabilizarea, analfabetizarea și izolarea copiilor de părinți, cu concursul statului.
A apărut draftul Ordinului de Ministru emis în temeiul Legii de modificare a Legii nr.1/2011 și a Legii nr.55/2020 –pentru aprobarea normelor privind instituirea de măsuri sanitare și de protecție în unitățile de învățământ în perioada pandemiei COVID-19. Draftul conține o anexă (Anexa 3) care prevede obligativitatea semnării de către părinți, ori aparțînători, a unei declarații pe proprie răspundere, care poate atrage sancțiuni penale. Acest ordin urmează a fi emis in formă finală de către Ministerul Sănătății. Interesant este, însă, că în noua “Declarație pe proprie răspundere” au făcut trimitere la un articol din Codul Penal din 1968, care nu mai este de ani buni în vigoare. Art 326 CP se referă, în prezent, la falsul in înscrisuri.

După cum știm, din istoria recentă, conform art. 53 din Constituția României, “exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege” și avem o decizie a Curții Constituționale în acest sens. Ori, prin acest ordin de Ministru, după cum se regăsește chiar în nota din subsolul declarației pe proprie răspundere, semnată și asumată de părinți, “declarația condiționează primirea copilului în colectivitate”, adică în unitatea de învățământ. Deci, din start, acest ordin de ministru este neconstituțional, întrucât condiționează dreptul fundamental la educație de semnarea și asumarea unei hârtii care poate atrage sancțiuni penale.
Mai multe decât atât, se presupune că părinții își monitorizează copiii 24/7 și că au calități de telepați, sau de clarvăzători, pentru a-și putea da seama dacă cei mici au fost în contact cu o persoană depistată pozitiv cu SARS-CoV-2.
Nu înțeleg relevanța epidemiologică, științifică, a acestei declarații semnate la începutul anului școlar cu privire la ultimele 14 zile din viața copilului, din moment ce acesta se poate infecta oricând după ce încep cursurile. Mi se pare doar un mod prin care părinții pot fi trași la răspundere dpdv penal, fiind acuzati de fals in declaratii și, implicit, decăzuți din drepturi, deoarece părinții nu pot semna și susține ceva ce nu pot cunoaște, sau preveni (contactul cu o persoană pozitivă SARS-CoV-2).
În ceea ce privește “Triajul zilnic”, se prezumă că părinții au capacitatea de a aprecia, din punct de vedere medical, starea de sănătate a copilului, în fiecare zi, înainte de a-l trimite la școală. Aceștia, dacă nu sunt cadre medicale, nu au nici calitatea, nici capacitatea de a diagnostica, ori de a diferenția simptomatologia tipică bolilor infecto-contagioase de simptomatologia similară cauzată de alte tipuri de afecțiuni.

1. Toți părinții sunt pasibili de pușcărie.
2. Se prezumă faptul că parintii au capacitatea de a diagnostica un copil. Aceștia neavând competență de a constată, dpdv științifico-medical, starea de sănătate a copilului. Totodată, se prezumă faptul că părintele poate evalua starea mentală a copilului și că îi poate oferi consiliere psihologică. Mai mult decât atât, se prezumă faptul că un cadru didactic poate face, în timpul cursurilor, evaluarea medicală a stării de sănătate a copilului.

3. Se prezumă faptul că părintii ar putea face diferența dintre simptomele altor afecțiuni și simptomele unei boli infecto-contagioase.
4. Copiilor li se încalcă dreptul fundamental la educație.
5. Copiii sunt discriminați și supuși la presiune socială în școală intrucât izolarea acestora se face fizic, de față cu restul colegilor de clasă, acest lucru atrăgând frică și oprobiul lor asupra copilului prezumat a fi bolnav.

6. Copiilor li se încalcă dreptul la viață personală, părinții fiind obligați să predea către unitățile de învățământ date cu caracter personal (GDPR) cu privire la starea de sănătate a copilului (consultații, boli, etc) din timpul suspendării cursurilor și vacanței, fiind forțați de acest ordin și nu de motivarea absenteismul copilului din timpul anului școlar.
Donați pentru a susține jurnalismul independent! https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534]
IBAN: RO74INGB0000999908232066