Gigantii TECH, pusi la zid de republicanii din Comisia Antitrust.

Având în vedere panoplia de actiuni dictatoriale de cenzură împotriva conservatorilor, parlamentarul republican Jim Jordan a acuzat gigantii YouTube,Google, Facebook, Twitter, Amazon că încearca să manipuleze rezultatul alegerilor prezidențiale din noiembrie și a spus că ar trebui să fie “adusi in fata justitiei”.

Poate că gigantii tech au scuze rezonabile pentru fiecare incident de cenzură discretionara si părtinitoare, din punct de vedere politic, dar luate împreună, există un “mod de operare” care duce la concluzia ineludabilă că se ocupă de manipularea cursului alegerilor. Acestea trebuie să fie sanctionate in justitie”, a spus Jordan în deschiderea audierilor comisiei antitrust a congresului american.

Big Tech este gata să-i elimine pe conservatori. Acesta nu este o suspiciune, nu este o probabilitate, este un fapt … Gândește-te la asta. Ei pot minți pentru China. Pot să se vanda pentru China. Dar daca tu spui ceva împotriva lor si a Chinei, esti cenzurat ”, a adaugat Jordan.

Republicanul l-a acuzat pe CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, care a absentat de la audiere, în ciuda invitației oficiale, pentru că a blocat traficul si vizibilitatea postarilor de pe Twitter a patru membri conservatori: el însuși, Matt Gaetz, Devin Nunes și Mark Meadows – în urmă cu doi ani.

Trump si DORSEY JACK

„Ce ne-a spus domnul Dorsey despre asta? „A fost doar o eroare în algoritmul nostru” … Am auzit din nou această scuză.”

El a enumerat, de asemenea, cenzurarea tweet-urilor președintelui Trump, aplicându-le etichete de avertizare în ultimele câteva săptămâni.

De exemplu, Twitter a etichetat drept „abuziv si violent” un tweet de-al lui Trump de luna trecută in care scria: „Nu va exista niciodată o zonă autonomă în Washington, DC, atât timp cât eu sunt președintele dumneavoastră. Dacă vor încerca, vor fi opriți cu forța! ”

În timp ce se afla în Knesset-ul Israelului, o purtătoare de cuvânt a Twitter a fost atacata cu privire la cenzura politica în timpul unei audieri despre antisemitism. Knesset a întrebat-o de ce au fost cenzurate tweet-urile lui Trump, dar nu si cele ale liderului suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, care a cerut genocidul evreilor și eliminarea Israelului.

Ea a răspuns că “atacurile pe Twitter cu privire la problemele militare și economice ale liderilor mondiali care se ocupă de politica externă nu incalca regulile Twitter”, cu toate acestea, tweet-ul lui Trump a încălcat regulile privind “glorificarea violenței bazate pe contextul istoric și riscul de a incita violenta”.

Jim Jordan a făcut referire și la Khamenei care amenința cetățenii americani într-un tweet: „Republica Islamică a Iranului nu va uita niciodată martiriul lui Haj Qasem Soleimani” – generalul iranian suspectat de efectuarea operațiunilor teroriste care a fost ucis de un atac cu drone – „și va fi cu siguranță o lovitură reciprocă către SUA. ”

Nu există o etichetă de avertisment cu privire la incitarea la violenta pe tweet-ul lui Khamenei.

Jordan l-a spulberat si pe CEO-ul Google, Sundar Pichai, pentru ca a ajutat-o pe Hillary Clinton in timpul alegerilor din 2016.

Drept dovada, Jordan a vorbit despre un videoclip aparut pe site-ul Breitbart în 2016, in care fondatorii Google, Sergey Brin și Larry Page, lamentau victoria lui Trump la o întâlnire a directorilor, făcând promisiunea de a nu mai face aceeași greșeală in 2020.

“Brin a promis că, înainte de alegerile din 2020, Google va fi foarte vigilent și se va gândi la toate aceste probleme si la ce putem face pentru a avea o mai bună calitate a guvernarii și a luării deciziilor”, a spus el.

De asemenea, Jordan a prezentat un video al publicatiei Project Veritas, filmat sub acoperire în 2019, în care directorii Google au explicat cum au planificat să-l submineze Trump și să influențeze alegerile din 2016.

El l-a interogat pe Pichai despre un e-mail din 2016 trimis de șeful marketingului multicultural către directorii Google referindu-se la o donație ascunsa pe care compania a făcut-o campaniei lui Hillary Clinton.

“Ii puteți asigura americanii de azi că nu vă veți adapta funcțiile si algoritmii pentru a-l ajuta pe Joe Biden la viitoarele alegeri?”, a intrebat Jordan.

Totuși, Pichai a negat orice astfel de legături, dar si-a luat angajamentul de a sprijini ambele campanii in 2020.

Matt Gaetz, parlamentar republican, a fost la fel de critic cu șeful Facebook, Mark Zuckerberg, întrebându-l care sunt motivele pentru care i-a concediat pe Wunderkind și pe oficialul de la Facebook, Palmer Luckey, care în timpul alegerilor din 2016 a donat 10.000 de dolari unui grup anti-Hillary Clinton.

„Când concediați oamenii din cauza afinitatilor politice pe care le au, nu credeți că acest lucru are un impact social major și ca ii poate determina pe unii dintre moderatorii conținutului de pe Facebook să-i cenzureze si mai mult pe oameni din cauza orientarii politice pe care o au?”

Zuckerberg a negat acuzația, dar Gaetz a contracarat întrebându-l dacă dă o mărturie veridică, sau daca minte sub juramant. „Am văzut mesajele în care l-ai îndrumat pe domnul Luckey să facă declarații cu privire la optiunea sa politica în beneficiul companiei tale ... Se impune o  întrebare serioasă cu privire la faptul că minți in Congres, a spus el.

Jim Jordan a acuzat Facebook că a interzis reclamele anti-avort si pro-familie în 2018 în timpul referendumului de avort din Irlanda, suprimand părerile conservatoare. El a acuzat, de asemenea, Google și YouTube că au cenzurat conținutul care intră în conflict cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.

Alte atrocități ale Big Tech adresate in comisia de ieri, au inclus eliminarea site-ului conservator Breitbart din rezultatele căutării sale pe Google și site-ul video, Twitch, detinut de Amazon, care a suspendat contul președintelui Donald Trump după ce a declarant ca taierea bugetului politiei este periculoasa.

De altfel, Facebook a eliminat postările din campania de realegere a lui Trump și Amazon a interzis o carte scrisa de comentatorul conservator Alex Berenson, un critic al masurilor care incalca drepturilor omului din timpul pandemiei de COVID-19.

Mai mulți medici americani, parte a asoctiatiei America’s Frontline Doctors, au venit să protesteze la Capitol Hill, în Washington DC, împotriva terorii induse în mase de politicieni și media, prezentand cazuri reale, tratate de ei, precum si medicamentele care ajuta la vindecarea de COVID-19.

Toate înregistrările postate au rezistat doar câteva ore pe social-media, gigantii Facebook, YouTube, Twitter, le-au dat jos si le-au etichetat drept “stiri false”, sau “lipsa de argumente stiintifice”.  Se intampla asta inca de la inceputul pandemiei, alte video-uri care contin opinii avizate, din punct de vedere medical, fiind cenzurate pentru simplul motiv ca nu sustin narativa OMS.  

Donați pentru a susține jurnalismul independent! https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534] IBAN: RO74INGB0000999908232066