“O persoană va fi acuzată de fraudă prin căsătorie dacă a intrat într-o căsătorie falsă în scopul sustragerii de la respectarea legii imigrației din SUA. Această infracțiune este pedepsită cu închisoarea de până la cinci ani și o amendă de până la 250.000 USD și se aplică atât participanților străini, cât și cetățenilor americani care comit această infracțiune.
Cei acuzați de fraudă în căsătorie pot fi, de asemenea, acuzați de fraudă de viză, favorizarea unui migrant ilegal, conspirație de a face declarații false; fiecare acuzație reprezintă pedepse cu închisorea suplimentare.”, scrie pe site-ul ICE din S.U.A
De ce fac asta? E simplu, pentru obținerea statutului de imigrare legală în S.U.A.
Cu alte cuvinte, dacă te căsătoreșți din interes în SUA (pentru obținerea unei vize americane), faci pușcărie multă. Căsătoriile de acest fel sunt atent monitorizate, de la nuntă, la consumarea căsătoriei, la interograrea soților cu privire la preferințele și hobby-urile partenerului, etc, pentru a confirma faptul că nu s-au căsătorit doar pentru a obține viza, ci pentru a întemeia o familie.

Sigur, sunt mai puține persoane care ar face asta doar pentru a merge la plajă în România, ca urmare a Art. 4, din Hotărârea CNSSU nr. 37, dar asta nu înseamnă că această măsură nu discriminează, în mod flagrant, diferite cupluri. Mai mult decât atât, cu alte cuvinte, statul te forțează să te căsătoreșți, pentru a continua să-ți exerciți dreptul la libertate de mișcare, în acest caz fiind vorba despre petrecerea vacanței estivale în condiții normale.
Haideți să analizăm câteva dintre categoriile de persoane “ghinioniste” și ce probleme halucinante creează această măsură, care nu are nicio tangență cu știința medicală:
1. Cuplurile necăsătorite, adică oamenii cu vârsta de peste 18 ani care nu sunt căsătoriți.
2. Cuplurile divorțate.
3. Cuplurile necăsătorite, dar care au copii.
4. Cuplurile LGBT, pentru că nu se pot căsători în România.
5. Cuplurile LGBT căsătorite, dar care nu au căsătoria recunoscută în România.
6. Cuplurile care se află în parteneriat civil.
În plus, apare o dilemă uriașă: Ce facem cu copiii? Conform acestui articol din hotărâre, copiii trebuie să fie însoțiți de părinți, dar, totodată în prima parte a articolului se vorbește despre “soți”. Se impune întrebarea “Ce statut marital trebuie să aibă părinții?”. Dacă sunt necăsătoriți și au copil, copilul stă cu unul dintre părinți la 2m distanță de celălalt părinte?! Cam ce efecte psihologice poate avea această practică asupra copilului?
Cine constată statutul marital al cuplului aflat pe plajă și nedistantat social? Salvamarul? Plimbatorul de șezlonguri? Militianul? ORICINE poate intra cu bocancii în viață privată a unui cuplu? Respectă acești inchiztori GDPR-ul?! Sunt operatori de date cu character personal? Sau procedăm ilegal ca la terase, unde vine ospătarul să-ți ceară numele, numărul de telefon și numărul de la pantofi?
Cum certifici CASATORIA? Prin prezentarea certificatului de căsătorie? Dar este un act vital pentru orice familie, foarte greu de scos de la starea civilă, dpdv birocratic, dacă îl pierzi…Deci, ce facem, umblăm la plajă cu o copie? Trebuie legalizată copia? Trebuie ORIGINALUL?
Și, nu în ultimul rând, de ce, eu, o fată conservatoare și tradiționalistă, sunt mai preocupată de drepturile cuplurilor LGBT decât ASOCIAȚIILE și ONG-urile (FOARTE BINE PLĂTITE) care, sanchi, apară drepturile oamenilor LGBT?
Cel mai discriminat cuplu este, evident, cel format din două persoane de aceași sex, pentru că, și dacă ar vrea să se căsătorească pentru a “merge la plajă”, nu ar putea să o facă.
Până la urmă ce se încearcă? Alienarea și înstrăinarea cuplurilor necăsătorite? Forțarea căsătoriilor pentru un interes meschin, într-o perioadă absolut cruntă, dpdv socio-economic? Forțarea, până la urmă, a unui act spiritual și de o importanță religioasă deosebită pentru creștini? Distrugerea conceptului de “familie”, transformand casatoria intr-o obligatie consumerista?
Și, ca să ne mai descrețim frunțile, această măsură discriminatorie și nesusținută de vreun studiu medical, unică în UE, pune cruce “amantlîcurilor” și călătoriilor estivale plătite amanților și amantelor. Râdeți voi, poate rasuflati chiar ușurați/ușurate, dar e și asta o categorie de cupluri discriminate.
Donați pentru a susține jurnalismul independent! https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534]
IBAN: RO74INGB0000999908232066