Avem situația halucinantă în care vine poliția la ușă cu un document (declarație) prin care, semnându-l, declari că mergi de bună-voie, de îndată, la o unitate medicală al cărei nume îl precizezi în scris.
Aberant este, însă, că dacă nu semnezi declarația, poliția te obligă să semnezi un alt document, de refuz, apoi te însoțește, de îndată, la o unitate medicală dintre cele menționate. În acest din urmă caz, este evident că, fiind vorba despre un refuz de a merge de bună-voie, a fi “însoțit la spital” inseamnă, de fapt, că polițiștii te iau cu forță și te predau la ce spital consideră ei.
Seamănă al naibii de mult cu situația în care s-a aflat Vasile Paraschiv, pe vremea comuniștilor, acesta fiind internat, forțat, la Spitalul nr.9 din București în 1976, unde a fost diagnosticat cu “paranoia”, deoarece trimisese o scrisoare postului Europa Liberă. Ulterior, Paraschiv a fost internat în același an și la Spitalul de psihiatrie Sapoca (Buzău), unde a fost supus unui tratament psihiatric, forțat, timp de 45 de zile.
Adresa DSP către Poliție:
“Prin prezenta vă comunicăm lista persoanelor pozitive la testul COVID-19 pentru care, în baza Legii 136/2020 și a OMS 1309/2020, DSPMB a emis decizii de izolare 48 h la spitale COVID în vederea efectuării testelor clinice și paraclinice conform procedurilor medicale.
Deciziile s-au emis în două exemplare pentru fiecare subiect al deciziilor, urmând ca, prin sprijinul organelor de Poliție/sectoare raportat la domiciliile subiecților, aceștia să fie identificați, prezentată decizia pe care subiectul o va semna și-și va da acordul pentru prezentarea la unitatea medicală de îndată, precizând în scris în partea de jos a declarației la ce spital se va prezenta. Pentru cei care refuză, vă solicităm să le luați în scris refuzul și să îi însoțiți de îndată la unul dintre spitalele recomandate și să notați spitalul la care au fost conduși.
Al doilea exemplar al deciziei semnat și completat de subiect conform celor de mai sus se va comunica DSPMB pe adresa carantina@dspb.ro pentru a fi comunicate către CJCCI.
În atașament deciziile emise.
Vă mulțumim pentru ajutor și suport.”
Polițiștii NU POT însoți oamenii cu forța la spitale în baza unei solicitări făcuta de DSP, deoarece, conform legilor în vigoare, DSP nu s-a transformat în instanță de judecată care să emită mandate de arestare.
Este nelegal ca Poliția Română să ducă, forțat, la spitale persoanele care refuză de bună voie internarea pentru 48 de ore și pe numele cărora sunt astfel emise decizii administrative de izolare de către DSP. Polițiștii se fac vinovați, în primul rând, de lipsire de libertate în mod ilegal, represiune nedreaptă și abuz în serviciu.
Poliția, potrivit legii pe care trebuie să o respecte și aplice, nu poate reține decât o persoană pe numele căreia există un mandat de reținere, arestare sau executare, nu pot retine o persoana în baza unei decizii administrative de la DSP.
Pentru ca un individ să-și piardă libertatea e necesar ca un procuror să te acuze și un judecător să admită că împotriva ta sunt acuzații temeinice și, deci, trebuie să fii arestat. Arafat și Tătaru vor să-i priveze pe oameni de libertate, să-i bage cu forța în spitalele care sunt adevăratele focare de infecție, pe baza unui test despre care medicii spun că ar avea o marjă de eroare chiar și de 70%.
Poliția “însoțește” un bolnav de Covid-19, așa, pur și simplu, sau vin cu izolete? Sunt îmbrăcăți corespunzător, au costume de protecție, au viziere, sau cum procedează în contact cu “suspectul” ?
Mai mult decât atât, dacă refuzați internarea și vă izolați la domiciliu si vă prinde polițistul că ați ieșit în fața apartamentului, veți fi internați cu forța și veți primi un fel de amendă mascată, în valoare de 35.000 euro.
Se pare că autoritățile au luat-o razna, călcând în picioare tot ce înseamnă drepturi ale omului.
Donați pentru a susține jurnalismul independent! https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534] IBAN: RO74INGB0000999908232066