Europarlamentarul Maria Grapini: „Președintele Iohannis s-a lăudat cu banii aduși, înainte de a fi un acord cu Parlamentul European!”

“Rezultatul votului de astăzi, în Parlamentul European, pe Rezoluția care respinge înțelegerea șefilor de state si de guverne în Consiliul European privind împărțirea fondurilor de redresare și noul CFM a fost cel care l-am previzionat: din 682 de eurodeputați care au votat, 465 au votat pentru Rezoluție (deci pentru respingerea deciziei Consiliului), 150 împotriva și 67 abțineri.

„Mă bucur mult că s-a realizat o majoritate largă împotriva înțelegerii din Consiliu! Domnul Iohannis a zis „hop” înainte de a sări obstacolul! Câtă ipocrizie la eurodeputații PNL, PMP! Cât curaj la Mureșan și Bușoi-ca să nu supere nici pe Președintele Iohannis și nici pe șefii nemți ai grupului nu au votat deloc! În rest toți mai puțin Marinescu, nu au votat Rezoluția, așadar au votat împotriva României! Ce bine că majoritatea nu a depins de votul lor! Astăzi s-a dezbătut în Parlamentul European negocierea „reușită” de Consiliul European. Concluzia e că majoritatea dintre eurodeputați nu au fost de acord cu hotărârile Consiliului! S-a grabit domnul Iohannis să dea ca certe cele 80 de miliarde de euro”, transmite umanista Maria Grapini pe pagina sa oficială de Facebook.

Maria Grapini mai punctează faptul că abia după votul Rezoluției de azi, începe negocierea cu Parlamentul European: „Președintele Iohannis s-a lăudat cu banii aduși înainte de a fi un acord cu Parlamentul European!”.