Grupări de trafic de copii destructurate în Giurgiu și Timiș

Polițiștii din cadrul B.C.C.O. București – Serviciul de Combatere aCriminalității Organizate Giurgiu și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T.Giurgiu, cu sprijinul Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane– B.C.C.O. București, au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori.

Din cercetările efectuate până în prezent, există suspiciunea rezonabilă că persoanele bănuite ar fi recrutat, în vederea exploatării sexuale, prin obligarea la practicarea prostituției, mai multe fete minore.

Față de două persoane, procurorul de caz D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori. Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Giurgiu, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentate Tribunalului Giurgiu cu propunere de arestare preventivă.

La data de 8 iulie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Timişoara au efectuat 7 percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracţionale bănuite de trafic de minori şi act sexual cu un minor.

Din cercetări a reieşit că, în cursul anilor 2018 – 2020, persoanele bănuite ar fi racolat şi ar fi exploatat sexual mai multe tinere, în scopul însușirii sumelor de bani rezultate din prestarea de servicii sexuale. De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 10 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

Donați pentru a susține jurnalismul independent! https://www.paypal.me/IosefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534] IBAN: RO74INGB0000999908232066