Efectele izolării și “distanțării sociale” asupra psihicului copiilor

Din fericire, șansele ca adolescenții și copiii să moară din cauza COVID-19 sunt minime, dar sunt marcați pe viață prin distanțarea socială, care își are rădăcinile în tehnicile de tortură folosite după al Doilea Război Mondial.

Izolarea socială este o violare a drepturilor omului, comparabilă cu tortura și alte crime de război. Într-adevăr, izolarea socială este protocolul principal desfășurat împotriva dușmanilor în perioadele de război, indiferent de perioada din timp, sau de țara în cauză. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că este foarte eficientă în distrugerea psihologică a individului, fără a mai fi nevoie de intervenții fizice sângeroase și dificile. Studiile privind folosirea izolării sociale împotriva inamicilor statului au început în anii 1950 și 1960 și au fost făcute și folosite de către CIA.

Donați pentru a susține jurnalismul independent! https://www.paypal.me/IoefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534] IBAN: RO74INGB0000999908232066

Avocatul pentru drepturile omului din California, Leigh Dundas, a publicat în această săptămână un videoclip pe Facebook pentru a arăta consecințele devastatoare ale izolării și “distanțării sociale” în școală asupra psihicului copiilor. Iată câteva puncte mai puțin cunoscute despre distanțarea și izolarea socială:

• Această practică a fost creată în urmă cu 70 de ani de către CIA pentru a distruge dușmanii statului.

• Este echivalentul fumatului a 15 țigarete pe zi fiind alcoolic.

• Dublează riscul de deces și distruge partea creierului responsabilă de procesul de învățare.

Ce scrie chiar oficina de propagandă, New York Times?

Combaterea virusului aduce consecințe nedorite, inclusiv o creștere exponențială a cazurilor de boli mintale.Coronavirusul face ravagii asupra sănătății oamenilor, în moduri care, la prima vedere, par să nu aibă nicio legătură cu efectele virusului.

https://www.nytimes.com/2020/05/14/world/live-coronavirus-tracker.html

Organizația Națiunilor Unite avertizează asupra noilor riscuri care apar în cazul copiilor și a unei explozii ulterioare de cazuri de boli mintale. Chiar si guvernele naționale subliniază că există consecințe nedorite ale blocajelor și ale altor restricții, inclusiv o creștere a cazurilor de violență în familie.

Doar la o singură secție de poliție din sectorul 6 există sute de dosare de violență domestică în lucru. Nu avem o statistică la nivel național pe acest subiect îngrijorător, nici în ceea ce privește persoanele dispărute, în special minorii dispăruți, din perioada pandemiei.

Au fost cazuri halucinante de sinucideri în rândul elevilor olimpici, care nu au putut suporta ideea de școală la distanță și de delăsare în ceea ce privește procesul de învățare.

[wpedon id=534]