Șase întrebări înaintate ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, de eurodeputata Maria Grapini din Timișoara

Eurodeputata din Timișoara, Maria Grapini, a înaintat câteva întrebări ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, de la care, bineînțeles, că așteaptă răspunsuri concrete și realiste.Iată care sunt acestea:

1. Numărul de teste pozitive anunțate zilnic sunt la cazuri noi sau cuprind și pe cei care îi retestați și care erau pozitivi? Dacă nu explicați aceste lucruri rezultă că numărați că Pristanda-de mai multe ori pe cei depistați prima dată pozitiv! Știm că au fost situații în care au fost persoane cu trei teste pozitive!

2. Numărul total de testări cuprinde și retestările? Câte retestări și câte testări noi faceți zilnic?

3. Câte persoane au decedat doar datorită virusului și câți datorită complicațiilor datorită altor boli?

4. De ce nu admiteți să se facă autopsie lucru obligatoriu conform legilor existente mai ales atunci când familia o cere?”O mare majoritate a populație a înțeles că trebuie să se protejeze. Niciodată nu poate iubi statul copiii mai mult decât părinții copiilor, nu poate iubi statul persoanele în vârstă mai mult decât copiii acestora și nu poate avea mai multă grijă statul de o afacere privată decât are întreprinzătorul care a investit!”, atenționează Grapini.

5. De ce state membre ale UE cu situație mai proastă decât România au decis să pornească economia( transport internațional, restaurante, școli, magazine, industrie)?

6. De ce guvernul nu respectă regulile stabilite pentru cetățeni? (petreceri în guvern, petrecere la Cluj-Rareș Bogdan, întâlniri cu sute de oameni în spațiu închis la Iași, întâlnirea premierului cu acea Coaliție pentru Dezvoltarea României etc)?”

Până nu răspundeți la întrebări nu puteți să pretindeți confirmare! Aplicați dublul standard și asta va descalifică!”, este mesajul lui Grapini către Nelu Tătaru.