M.Grapini:”Simbolul suprem al unității si suveranității românești este Drapelul tricolor!”

Îndemnul la unitate, respectarea tradiției și apărarea identității naționale, transmis de europarlamentarul umanist, Maria Grapini, cu ocazia Zilei Drapelului Național al României:

“26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin legea 96 din 1998. Simbolul suprem al unității si suveranității românești, Drapelul tricolor a fost folosit ca steag de luptă încă din 1834.

Astăzi, îl folosim cu mândrie la evenimentele oficiale naționale și internaționale, la sărbătorile naționale, drapelul fiind arborat la instituțiile publice, punctele de frontieră, pe ambarcațiunile sub pavilon românesc și în cadrul competițiilor sportive!

Simbol sfânt al poporului român, Drapelul a rezistat de-a lungul istoriei și reprezintă icoana jertfelor străbunilor care au luptat pentru dreptate, adevăr, pentru apărarea suveranității si identității statului român.

Ca umanist, consider că Drapelul este simbolul suprem al identității noastre și îi îndemn pe toți românii, oriunde s-ar afla, să respecte cele trei culori!

Le urez tuturor românilor și României “La mulți ani” ! Să luptăm pentru pentru unitate, solidaritate și coeziune!”, a transmis europarlamentarul umanist, Maria Grapini.