Studiu:Cum și-au dublat miliardarii averile din cauza COVID-19!

O creștere devastatoare a inegalității din SUA: Joi, într-o analiza săptămânală a datelor despre averile milionarilor, Institutul pentru Studii de Politică (IPS) și Americanii pentru Impozite Echitabile (ATF) au constatat că miliardarilor le-au crescut averile cu 584 miliarde de dolari în cele trei luni de când a început pandemia Covid-19 care a închis aproape toată economia SUA și a lăsat peste 45 de milioane de oameni fără locuri de muncă.

Lui Jeff Bezos, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Warren Buffett și Larry Ellison – cei mai bogați oameni din SUA – le-au crescut averile cu 101,7 miliarde de dolari între 18 martie și 17 iunie, potrivit noului raport. Alți zeci de miliardari americani și-au dublat averile față de aceeași perioadă din anul trecut.

„Averea lor a crescut de două ori mai mult decât a plătit guvernul federal în cecuri unice la peste 150 de milioane de americani”, a spus Clemente, unul dintre analiștii Institutului. „Această orgie a bogăției arată cât de defectuos este sistemul nostru economic.” „Dacă această pandemie ne arată ceva, este cât de inegală, cât de inechitabilă, a devenit societatea noastră și cât de drastic trebuie să se schimbe”.

Donați pentru a susține jurnalismul independent! https://www.paypal.me/IoefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534] IBAN: RO74INGB0000999908232066

În luna mai, IPS a început să furnizeze rapoarte săptămânale care atestă creșterea constantă a averii miliardarilor pe fondul pandemiei Covid-19 și colapsul economic rezultat, un fenomen pe care grupul l-a numit “profit de pandemie”.