Bolnavii de cancer, condamnați la moarte de sistem?!

“Buna ziua, dragi prieteni! Acest centru de sanatate care cuprindea si un cabinet de Oncologie s-a desfiintat, lasand in “aer” un numar insemnat de pacienti fara tratament. Desigur am fost anuntata astazi de masura “inteligenta” luata de Ministerul Sanatatii , urmand a suna medicul pentru confirmare de a ma primi la consult intr-o alta clinica la capatul orasului! Viata grea , dar ne incapatanam sa traim! Exista viata dupa cancer si rezistam, chiar cu sicanele sistemului ticalos! “

Așa arată mesajul doamnei Maria Sava, bolnavă de cancer, postat marți pe Facebook. Eu am încercat să sun la clinica respectivă pentru a afla de ce a fost închisă și de ce nu au fost asigurate transferurile pacienților aflați în observație și sub tratament înainte de închiderea sa… Nu a răspuns nimeni.

Iată cum sunt “tratați”, în continuare, pacienții bolnavi de cancer, care trebuie să treacă printr-un triaj halucinant, fiind forțați să stea cu orele în picioare la cozile din fața spitalelor. Toate aceste umilințe se repetă săptămânal, iar în cazul altor pacienți chiar zilnic, fiind nevoiți să își urmeze tratamentele la centrele de oncologie.

Toată această batjocură a pornit de la ordinul emis de Ministerul Sănătății, care stabilea protocoalele de triaj în timpul stării de urgență și, respectiv, de alertă. Conform acestor protocoale, pacienții cu alte afecțiuni, inclusiv bolnavii de cancer, nu aveau acces în spitale. Raed Arafat a dat vina pe medici și insinuează că ei nu au vrut să primească pacienții, nu că ar fi fost opriți de acel ordin de ministru. Spitalele sunt goale, în timp ce starea bolnavilor cu diverse afecțiuni se deteriorează rapid. Mă întreb, acești oameni sunt condamnați la moarte de un sistem incompetent și mafiot?!

Donate to support independent journalism! https://www.paypal.me/IoefinaPascal?locale.x=en_US [wpedon id=534] Donați pentru a susține jurnalismul independent!