Horowitz: Un grafic expune minciuna din spatele carantinei

Care este adevărata rată de mortalitate a infecției cu COVID-19, defalcat pe vârstă și stare de sănătate? Aceasta este o întrebare simplă pentru care CDC ar fi trebuit să aibă un răspuns clar până acum, însoțit de un grafic care poate fi citit – un grafic care prezintă evaluarea demografică a tuturor, astfel încât să putem concentra mai bine eforturile de stopare a infecțiilor. Cu toate acestea, este singurul lucru pe care guvernul nu l-a făcut. Mă întreb de ce?

Donați pentru a susține jurnalismul independent! [wpedon id=534]

Aruncați o privire la acest grafic (pe care l-am tradus în engleză folosind Google Translate), elaborat de Economisch Statistische Berichten (ESB), o revistă de economie olandeză, care calculează rata de deces a infecției pentru populația olandeză pe baza categoriei de vârstă. Datele au fost calculate dintr-un test de anticorpi la 4.000 de donatori de sânge, realizat de banca olandeză Sanquin, pentru a vedea câți au fost infectați în scopul de a dona plasma de sânge celor care suferă în prezent de virus. Datele au fost prezentate Camerei Reprezentanților Olandeze la jumătatea lunii aprilie de Institutul Național pentru Sănătate Publică și Mediu (RIVM).

Pe baza acestui test serologic, au putut determina că 3% din populație (la acea vreme) erau infectate și, prin urmare, au fost capabili să împartă numărul celor care au murit de COVID-19 de către numitorul extrapolat al celor care au fost infectați și au defalcat rata mortalității infecției pe grupe de vârstă.

Studiați acest grafic timp de câteva minute și luați toate datele – de la rata cazurilor asimptomatice, ușor simptomatice, până la spitalizări și mortalitate, împărțite în funcție de vârstă. Trebuie să ajungeți la grupa de vârstă 50-59 doar pentru a atinge o rată a mortalității de 0,1%, nivelul menționat adesea ca rata generală a decesului din cauza gripei sezoniere. Nu au testat tinerii și copiii sub 20 de ani, dar rata mortalității lor este probabil aproape de zero.

În timp ce Olanda este o țară cu totul diferită, ea a cunoscut de fapt o rată a decesului cu 30% mai mare pe cap de locuitor decât America. Așadar, numerele nu sunt probabil mai mari aici pentru cei sub 70 de ani, mai ales că testele de serologie macro arată o rată a mortalității de 0,2% (dar distorsionată brusc de rata de deces a celor peste 80 de ani), precum și de ceea ce vedem în închisori.

Un nou studiu din Franța arată, de asemenea, estimări foarte similare ale ratelor de mortalitate, cel puțin pentru cei sub 60 de ani.

[wpedon id=534]