Acțiune în instanță impotriva termoscanării și a operatorilor economici

https://www.petitieonline.com/inaintam_actiune_in_instanta_impotriva_termoscanarii

Astazi 18.05.2020 a fost publicata in Monitorul Oficial Legea 55/2020 ce prevede printre alte obligatii abuzive, scanarea temperaturii corporale la intrarea in spatii comerciale, fara consimtamant si fara ca acest act medical sa fie efectuat de personal de specialitate.

In acelasi timp, Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor prevede la art. (1) Statul, prin mijloacele prevăzute de lege, protejează cetățenii în calitatea lor de consumatori, asigurând cadrul necesar accesului neîngrădit la produse și servicii, informării lor complete despre caracteristicile esențiale ale acestora, apărării și asigurării drepturilor și intereselor legitime ale persoanelor fizice împotriva unor practici abuzive, participării acestora la fundamentarea și luarea deciziilor ce îi interesează în calitate de consumatori.

iar la art 3, c) de a avea acces la piețe care le asigură o gamă variată de produse și servicii de calitate;Astfel că, prin intrarea in vigoare a Legii 15/2020, operatorii economici incalca Ordonanta 21/1992

Donați pentru a susține jurnalismul independent! [wpedon id=534]

In acest sens, la data de 25.05.2020, noi, OCHR, vom actiona in instanta civila acei operatori ce au incalcat OUG 21/1992 prin aplicarea Leg 15/2020, daca pana la acel moment, AMRCR (Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania) nu initiaza punct de vedere si masuri specifice de prevenire a incalcarii legislatiei in vigoare in detrimentul consumatorului. In actiunea civila, vom cere sanctionarea operatorilor economici cu suma de 10 eur per persoana per situatia intalnita.

Pentru a putea face acest lucru si pentru ca inactiunea sa fie la fel de pedepsita ca si actiunea, pentru ca Marile Retele de Comercianti, ce fac profituri uriase in Romania sa fie fortati sa ia masuri si sa solicite Guvernului modificarea acestei enormitati de act normativ, trebuie ca impreuna sa facem urmatoarele:

1. Semnati Petitia si completati datele DVS

2. Timp de 7 zile (18.05-25.05) probati cu filmari fiecare situatie in care accesul in magazine v-a fost interzis refuzand scanarea.

3. Trimiteti toate datele la contact@ochr.ro