116 țări solicită investigarea originii și răspândirii COVID-19, dar și a modului în care OMS a gestionat pandemia.

O rezoluție impusă de Uniunea Europeană și Australia care solicită investigarea originii și răspândirii noului coronavirus are sprijinul a 116 țări de la Adunarea Mondială a Sănătății, aproape suficient pentru ca aceasta să fie acceptată, se arată într-un document. Alături de cei 27 de membri ai Uniunii Europene sunt si Brazilia, Coreea de Sud, Mexic, Turcia și Noua Zeelandă.

Ancheta propusă urmărește să investigheze „originile zoonotice ale coronavirusului”, sau modul în care coronavirusul chinez a fost transmis de la animale la oameni, potrivit Reuters, luni, care a previzualizat un proiect al rezoluţie.

Mulți au susținut teoria cum că virusul a trecut inițial de la animal la om într-o piață de carne din China – unde animalele exotice sunt vândute pentru consum – în decembrie. Alta este cea potrivit căreia coronavirusul își are originea într-un laborator de virologie din China. Investigația comună speră să clarifice originea virusului.

Donați pentru a susține jurnalismul independent! [wpedon id=534]

Potrivit raportului, coaliția speră, de asemenea, că se va permite o evaluare „imparțială” a modului în care OMS a gestionat pandemia, care a fost criticat pe scară largă. Multe țări acuză OMS de a fi complice la mușamalizarea inițială a Chinei cu privire la focarul său inițial din Wuhan în decembrie anul trecut. Rezoluția solicită o cronologie a răspunsului OMS la focarul de virus.

Decizia Indiei de a sprijini ancheta marchează „prima dată când India și-a articulat oficial poziția cu privire la focarul de coronavirus”, potrivit Hindustan Times, deși premierul indian Narendra Modi și-a arătat anterior susținerea pentru reformarea managementului OMS.

Președintele SUA, Donald Trump, și-a arătat susținerea față de anchetă în numele SUA.

FELICITARI COLEGILOR NOSTRI! In data de 30.04.2020, OCHR a inaintat 50 de sesizări penale catre 50 de unitati de parchete si procurori a 50 de tari, cu privire la declarațiile contradictorii ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii precum si, sub aspectul săvârșirii unor fapte penale transfrontaliere de catre John Hopkins RESOURCE Center, organizatie deținuta de Bill Gates: https://ochr.ro/sesizare-penala-inaintata-catre-50-de-tari/

[wpedon id=534]