Lecție de drept pentru Vela, spaima strănutului

Ministrul de Interne, Marcel Vela, ar trebui să pună mana să citească bine Codul Penal pentru a vedea că pentru a exista fapta de zădărnicirea a combaterii bolilor (352 Cod Penal), la care face trimitere în episodul jenant cu “strănutul și poliția”, trebuie sa se facă proba că persoana a îmbolnăvit pe cineva, altfel dosarul penal nu există.

Donați pentru a susține jurnalismul independent! [wpedon id=534]

Această afirmație a ministrului este o știre falsa, ea însăși faptă penală, conform art 404 Cod Penal. Pagina pe care o vedeți este dintr-un curs universitar de drept penal, II RECOMAND MINISTRULUI VELA SA O CITEASCĂ ȘI SĂ NU ASMUTĂ POLIȚIA ASUPRA CETĂȚENILOR.

Pentru a fi cineva condamnat penal pentru că nu are mască, trebuie să se facă proba ca altcineva a avut de suferit o îmbolnăvire din acest motiv, PROBĂ MATERIALĂ, NU SPECULAȚII DE GENUL CINE STRĂNUTĂ II ÎMBOLNĂVEȘTE PE ALȚII. Trebuie identificată victima, sau chiar victimele. SUBIECTUL PASIV AL INFRACȚIUNII, NE SPUNE CURSUL DE PENAL, ESTE PERSOANA ASUPRA CĂREIA S-A PRODUS ÎMBOLNĂVIREA. Nu aerul, nu mediul înconjurător. Fapta cere legătură de cauzalitate între nepurtarea măștii și îmbolnăvirea cuiva, adică constatarea îmbolnăvirii, stabilirea ca s-a îmbolnăvit din pricina ca nu am purtat eu masca și nu din alta etc.

AVIZ CELOR TENTAȚI SA SUNE LA 112 ȘI SĂ-I RECLAME PE CEI FĂRĂ MASCĂ: DUPĂ CE PROCURATURA CLASEAZĂ DOSARUL, PENTRU CĂ NU EXISTA FAPTA, CEL RECLAMAT POATE PRIMI NUMELE DENUNȚĂTORULUI ȘI SA II FACĂ PLÂNGERE PENALĂ PENTRU INDUCEREA ÎN EROARE A ORGANULUI JUDICIAR.

[wpedon id=534]