VisegradPOST:”România-amenințată mult mai mult de delirul autoritar eugenist al lui Klaus Iohannis decât de COVID-19. “

“Am menționat în altă parte primul act al dramei din Romania (https://iosefinapascal.wordpress.com/2020/05/05/romania-avangarda-dictaturii-pseudo-sanatatii-mondiale/,) și anume transformarea rapidă dintr-o democrație (mai mult formală decât reală) într-o dictatură militară, care a avut loc în martie-aprilie 2020, datorită influentei statului paralel român. Am menționat, de asemenea, amenzile uriase (cele mai mari din UE) date pentru fiecare încălcare minoră a regulilor de blocare absurdă și liberticidă. Aceste amenzi au devenit rapid sursa pentru veniturile primare din impozit ale statului român exsanguinat.

Donați pentru a susține jurnalismul independent! [wpedon id=534]

Cu toate acestea, pe 6 mai, Curtea Constituțională a României a declarat ilegale aceste amenzi, întrucât in OUG nu erau suficient de clar exprimate condițiile de recunoaștere a unei infracțiuni, ducând astfel la o fereastră arbitrară de oportunitate pentru aplicarea  lor de către poliție. Prieteni francezi, luați aminte …

 Fără altă întârziere, pe 7 mai, Klaus Iohannis s-a adresat tarii  pentru a comenta această decizie și situația țării în ansamblu. Amestecând complet comunicarea de criză și discursul de campanie, el a arătat degetul în mod special către doi dușmani ai „României curate” pe care se crede că o întruchipează: PSD și un sistem judiciar pe care îl acuză că este complicele său secret (în ciuda faptului că același sistem judiciar a pedepsit sever PSD-ul, și pe liderul său de atunci, Liviu Dragnea, care este încă în închisoare astăzi).

Înainte de aceasta, Iohannis a acuzat deja PSD-ul că ar fi vrut să „vândă Transilvania maghiarilor” pe 29 aprilie, fără niciun motiv. Chiar dacă PSD – condus de colegul lui Iohannis, Ludovic Orban – este responsabil de guvernul lor de coaliție și nu ține cont de faptul că PSD a acordat guvernului puteri excepționale la parlament la începutul „crizei sanitare”.

Numărul oficial al Covid-19 arată 888 de decese în România, ceea ce reprezintă 1,26 zile de mortalitate generală în două luni. Această cifră este de fapt similară cu speranța de viață scăzută a Europei post-comuniste, în special în rândul bărbaților – pe care am analizat-o în altă parte. În prezent, nimic nu indică faptul că această rată a mortalității ar putea crește în viitor, fie în condiții extreme de restrictii, fie în afara acestora (așa cum se arată clar în exemplele din Belarus și Suedia).

Am menționat deseori în aceste articole reusitele guvernului PSD al lui Liviu Dragnea (2016-2019),mai exact, salariile dublate în sectorul public, încetinind astfel exodul medicilor români. Oricât de mic ar fi numărul de morti din pandemie, putem crede în mod rezonabil că, fără acest guvern, numarul ar fi fost mare.

În acest moment, România pare a fi amenințată mult mai mult de delirul autoritar al lui Klaus Iohannis și a extremei drepte atlantiste pe care o întruchipează decât de un virus care ucide semnificativ mai puțin poporul român decât o gripă obișnuită – sau într-adevăr decât omoara „ciuma roșie” al PSD-ului timid. Există nenumărate acte de violență comise de forțele de ordine împotriva trecătorilor, care circulă în conformitate cu legea. Mai mult decât atât, medicii, evident intimidați, refuză să ofere certificate medico-legale victimelor acelor actiuni violente, chiar dacă aceasta se datorează statutar.

Sub pretextul luptei împotriva “ știrilor false”, regimul a închis, de asemenea, mai multe site-uri ostile lui Klaus Iohannis, printre care și Justițiarul, împotriva căruia Iohannis deține un rancor vechi pentru că a dezvăluit unul dintre aspectele sumbre ale ascensiunii sale sociale de la începutul anilor 90: legăturile sale cu o rețea canadiană de trafic de copii. Online, o armată de troli (a priori aparținând forței de muncă din cele mai mari servicii „secrete” din Europa) urmărește fiecare semn de scepticism în legătură cu izolarea, pentru a le aminti cu brutalitate „făptașilor” de suferința părinților aflati în terapie intensivă.

Acum, întrebarea este în ce măsură  controleaza statul paralel al României batjocura la adresa democrației guvernată de Klaus Iohannis de la uciderea cuplului Ceaușescu. Dacă este încă cazul în care statul paralel deține puterea, atunci Iohannis este probabil aproape de finalul său politic, Covid-19 aprinzând fitilul. Atacurile sale exagerate împotriva PSD ar putea fi, în acest caz, organizate pentru a spori popularitatea PSD (ele fiind la fel de controlate de statul paralel precum PNL-ul lui Iohannis), care s-ar ridica la putere, astfel încât „totul să se schimbe, fara sa se schimbe, de fapt, nimic”.

Cu toate acestea, dacă Klaus Iohannis se dovedește a fi sincer în iluziile paranoice și eugenice pe care le-a arătat în ultimele sale intervenții publice, ar trebui să ne așteptăm la cel mai rău. În acest caz, este puțin probabil să-l vedem ca-si termina mandatul (poate chiar anul) ca șef al României. El ar risca apoi, înainte de a părăsi scena mai mult sau mai puțin brutal, sa lase în urmă victime colaterale din cauza Covid-19, care vor fi mai multe decat cele economice.“, relateaza VisegradPost , intr-un articol absolut cutremurator: https://visegradpost.com/en/2020/05/12/romania-on-the-brink-of-political-violence/

[wpedon id=534]