Studiu Oxford:Cifrele arată că nu mai există epidemie de coronavirus.

Infecția cu COVID-19 nu mai poate fi considerată epidemie, deoarece mai puțin de 140.000 de persoane din Anglia sunt infectate, deci nu se încadrează la nivel epidemic, susțin specialiștii.

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford spun că noile cifre sugerează că doar o proporție minusculă a populației care are în prezent virusul.

Donați pentru a susține jurnalismul independent! [wpedon id=534]

Prof. universitar Carl Heneghan și Tom Jefferson: „Transmiterea intracomunitara actuală a Covid este scăzută și nu este la nivelul unei epidemii”.

https://www.telegraph.co.uk/news/2020/05/11/coronavirus-no-longer-epidemic-uk-oxford-study-finds-cases-falling/

Conform celor mai recente date de la Office For National Statistics (ONS), doar 0,24% dintre adulții din Marea Britanie au virusul – sau aproximativ 136 000 de persoane. În cadrul unui studiu separat, realizat de Royal College of GPs, această cifră este considerată a fi chiar mai mică, adică doar 0,037% dintre oameni.

Cu toate acestea, experții au avertizat că acest lucru ar putea fi și pentru că mai puține persoane au simptome.

Același lucru îl susțin și doctorii Dan Erickson și Artin Massihi din California. După ce au testat aproximativ 5.213 persoane la clinica lor din Bakersfield, ei au descoperit că nu este mai periculos decât gripa sezonieră.

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a distribuit conferința de presă celor 33 de milioane de următori ai lui. Cei doi au apărut în emisiunea Laurei Ingraham de la Fox News pentru a prezenta public rezultatele studiului lor, după ce YouTube le-a șters conferința de presă de pe platformă.