Pacienții non-COVID, victimele luptei împotriva COVID-19:Câți oameni au murit în lipsă de tratament?

Numărul de oameni care au murit în România din cauză că nu au primit tratament de specialitate, sau tratamentul vital în cazul bolilor cronice, sau nu au fost diagnosticați deloc, este neclar. Este evident, însă, ca peste tot pe glob, că daunele asupra vieții și sănătății majorității pacienților privați de tratamente, sunt incomensurabile.

Donați pentru a susține jurnalismul independent! [wpedon id=534]

Medicii de specialitate sunt, aproape toți, în izolare la domiciliu, nu mai consultă nici la privat, nici la stat. Se preiau numai urgențele, atât la stat, cât și la privat.
Consultul online este ineficient, deoarece o consultație implică și alte proceduri în afara dialogului cu medicul. Tele-diagnosticul nu ține locul unui consult de specialitate.
Au fost făcute programări de dinainte de explozia pandemiei COVID-19, care sunt, acum, anulate de către medicii specialiști care aveau pacienți în observare de ani de zile, cu medicamentația de rigoare care și ea suferă modificări în funcție de evoluția pacientului.
În România este, oricum, o situație unică pe Terra: Ministerul sănătății exportă Euthyrox, un medicament VITAL pentru pacienții cu probleme tiroidiene, în condițiile în care acest medicament este oricum greu de găsit: 1.300.000 de români sunt afectați.

Aproximativ 8.000 de oameni au murit în propriile locuințe de la începutul pandemiei coronavirusului, mai mult decât în perioadele normale, a constatat o analiză a publicației “The Guardian”. Cifrele cresc alarmant din cauză că oamenii evită să mai meargă la spitale, din cauza isteriei COVID-19, sau, pur și simplu, nu mai au acces la consultațiile de specialitate

Liderii medicilor din UK au avertizat că deprioritizarea pacienților non-coronavirus are un efect mortal.

Jason Oke, un analist al Departamentului de Științe de Sănătate al Asistenței Primare Nuffield de la Universitatea din Oxford, a declarat: „Acest numar înseamna mai puține decese din alte cauze în spitale și mai multe decese din alte cauze la domiciliu, sau în casele de îngrijire. Desigur, Covid-19 este nediagnosticat la persoanele care rămân în afara spitalului. O a treia explicație este că oamenii mor din alte cauze care nu s-ar fi întâmplat în condiții normale – și sunt daune colaterale ale carantinarii.”

Dacă nu vă apărați libertatea fundamentală, cea de a merge legal acolo unde doriți, respectiv, dacă vă pierdeți dreptul garantat de Constituție privind accesul la sănătate, atunci le veți pierde pentru totdeauna.

Și asta nu este tot ce veti pierde. Uitați-vă la cenzura internetului, care se răspândește ca o mare rapiditate, moartea Parlamentului, convertirea poliției în miliție de stat.

Măștile de protectie au devenit un simbol corect pentru epoca noastră actuală, botnite care transformă discursul liber in mormăieli și ne distrug individualitatea. Măștile obligatorii, dupa 15 mai, vor fi doar o altă umilință, împreună cu pierderea libertății și a venitului.

Acțiunile pe care le întreprindem în combaterea acestei pandemii sunt, în mare măsură, disproporționate și vor distruge viețile a mii de oameni și prosperitatea și sănătatea a milioane de oameni. Lupta împotriva acestui virus a ajuns să coste viață contra viață. Acest lucru este inacceptabil și poate fi calificat drept genocid.

ONG-ul nostru, OCHR, împreună cu alte Asociații și ONG-uri importante care apără drepturile pacienților, vor începe o acțiune în forță pentru a limita atingerea gravă adusa drepturilor fundamentale privind accesul la sănătate.