Două organizații americane depun plângere împotriva Departamentului de Sănătate și a OMS.

Acest demers al “Daily Caller News” și “Judicial Watch” este esențial pentru transparentizarea și clarificarea unor abuzuri, încălcări ale drepturilor omului, și clarificări privind statistica ce a stat la baza măsurilor impuse de către OMS. Totodată, remarcăm faptul că din ce în ce mai multe organizații, din mai multe țări, au luat atitudine, exact în același mod, îndreptându-se către aceleași instituții , ca și OCHR.


Mai mult decat atat, noi, la OCHR, am depus 50 de plângeri penale la procurorii generali din 50 de țări diferite, inclusiv la cel din România, privind gestionarea crizei COVID-19, inconsistențele și schimbarea de poziție ale OMS, precum și ale autorităților care au aplicat aceste măsuri totalitare, fără tăgadă. Măsuri care, în cazul României, s-au dovedit a încălca însăși legea fundamentală, Constituția.

[wpedon id=534]

Fundația Daily Caller News a depus luni o plângere penală în baza “Actului privind libertatea informațiilor “(FOIA), prin intermediul grupului nonguvernamental, Judicial Watch, împotriva Departamentului Sănătății și Serviciilor Umane cu privire la Organizația Mondială a Sănătății, guvernul chinez și noul coronavirus.

Prin această plângere penală, ONG-ul urmărește sa obtina discutiile si comunicarile oficiale dintre  Dr. Anthony Fauci și Dr. H. Clifford Lane, directorul și, respectiv, directorul adjunct al Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase. Fauci este omul de știință al grupului strategic de comunicare pe coronavirus de la Casa Albă. Lane a fost cel mai înalt oficial al guvernului Statelor Unite trimis intr-o misiune de constatare a faptelor, sponsorizată de OMS în China, în februarie. Oficialii OMS au investigat originile focarului de coronavirus și au monitorizat răspunsul guvernului chinez la pandemie, dar nu au arătat nicio dovadă, sau informație, rezultată în urma investigației.

OMS a lăudat gestionarea pandemiei de către guvernul chinez, spre deosebire de alți oficiali din domeniul sănătății care au acuzat Beijingul că a reținut informații cheie despre originea și răspândirea coronavirusului. Acest virus a ucis sute de mii de oameni și a întors toată lumea cu susul în jos. Știm că China și OMS ar fi putut face mult mai multe pentru prevenirea, sau reducerea, acestei catastrofe. Și un ofiter de informatii a declarat recent că majoritatea celor 17 agenții de informații cred că coronavirusul a scăpat accidental dintr-un laborator Wuhan. Lucru confirmat și de Agenția de Informații internațională, “Five Eyes Alliance”.

Pe 14 ianuarie, OMS a citat evaluarea guvernului chinez cum că nu există dovezi despre transmiterea coronavirusului de la om la om. Dacă ar fi fost adevărat, probabil virusul ar fi fost mai ușor de tinut sub control. Însă cercetătorii știu acum că virusul se transmite chiar ușor de la persoană la persoană.

Experții din sănătate, cum ar fi fostul comisar pentru administrarea alimentelor și medicamentelor, Scott Gottlieb, au acuzat guvernul chinez că a ascuns probele vii de coronavirus, ceea ce a întârziat dezvoltarea testelor pentru diagnosticarea COVID-19. „China nu a fost sincera cu lumea la început”, a spus Gottlieb într-un interviu din 12 aprilie. „Dacă ar fi fost mai deschisi cu lumea, ceea ce le-ar fi permis să fie mai deschisi cu ei înșiși, s-ar putea să fi fost capabili să țină întreaga epidemie sub control și nu s-ar fi ajuns vreodată la pandemie”.

Președintele Donald Trump a ordonat oprirea finanțării din SUA catre OMS pe 14 aprilie, spunând că organizația a pus „corectitudinea politică deasupra măsurilor de salvare a vieții”. SUA este cel mai mare contribuitor la OMS, reprezentând aproximativ 15% din bugetul anual al organizației.

Daily Caller News Foundation a depus o cerere FOIA pe 26 martie pentru a primi e-mailurile, memoriile și rapoartele lui Fauci și Lane care implică OMS, guvernul chinez și Wuhan: “Avem un scop jurnalistic legitim și urgent pentru căutarea acestor documente cu privire la comunicările oficialilor din SUA cu OMS și solicităm agențiilor în cauză să înceteze blocarea și să înceapă să respecte FOIA, ceea ce ne dă dreptul la aceste informații vitale.”

Acestia cer, de asemenea, documentele legate de directorul general OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus și Dr. Bruce Aylward, oficialul OMS care a condus misiunea americana în China.

[wpedon id=534]