Tedros și implicarea lui în grupul terorist TPLF.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, este puternic contestat din cauza legăturilor sale cu o organizație care a fost desemnată drept grup terorist de către oficialii americani.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a fost unul dintre lideri Frontului Democrat Revoluționar Popular al Etiopiei, un grup care a fost desemnat ca organizație teroristă de către oficialii americani. O informare a Departamentului de Securitate Națională din SUA din 2014 detaliază originea EPRDF:

“TPLF este un grup politic fondat în 1975 în Etiopia, ca mișcare de opoziție. TPLF s-a antrenat într-un conflict armat prelungit cu guvernul Etiopiei, care, împreună cu alte grupuri extremiste, au reușit să răstoarne guvernul legitim în 1991. TPLF s-a alăturat apoi Frontului Democrat Revoluționar Popular al Etiopiei (EPRDF), o coaliție politică care a devenit coaliția de guvernare în Etiopia. EPRDF continuă să controleze guvernul Etiopiei. TPLF se califică drept organizație teroristă de gradul III în secțiunea IN2 secțiunea 212 litera (a) (3) (B) (vi) (III) pe baza activităților sale violente înainte de a deveni parte a coaliției de guvernare și a guvernului Etiopiei în mai 1991. “

This is the political party the WHO director was a member of and the U.S. Gov’s official terror designator: https://t.co/zvkUKCHe6N

În 2017, publicația National Review a solicitat ca OMS să nu mai fie finanțată din cauza legăturilor lui Tedros cu grupul terorist:

“Dr. Tedros, așa cum îi place să i se spună (are un doctorat în sănătate publică, dar nu este medic), este un lider al partidului minoritar extremist al Etiopiei, Frontul de Eliberare al Poporului Tigray, o aripă a EPRDF, cu rădăcini marxiste. El a făcut parte din regimul violent și represiv în calitate de ministru al afacerilor externe din 2012 până în 2016, după ce a ocupat funcția de ministru al sănătății în același regim “.

National Review 2017

Chiar înainte de a fi ales pentru a conduce OMS, dr. Tedros a fost acuzat de contracandidatul său că a ajutat la mușamalizarea a a trei epidemii de holeră în Etiopia în timpul ce era ministru al sănătății.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s