Trump și Taiwan acuză OMS de rea-credință și incompetență!

Organizația Mondială a Sănătății a fost intens criticată și contestată în ultimele zile pentru modul defectuos în care a informat țările și publicul despre coronavirus și pentru proasta gestionare a pandemiei.

Noaptea trecută, oficialii din domeniul sănătății din Taiwan au prezentat un e-mail în care arătau că au avertizat OMS că boala se răspândește de la om la om, încă din DECEMBRIE. De asemenea, oficialii taiwanezi au solicitat o relație de cooperare și un schimb de informații pe tema coronavirusului.

OMS a ignorat avertismentele din partea Taiwanului și a continuat săptămâni întregi să regurgiteze propaganda Partidului Comunist Chinez despre virus, prezentând modele eronate, care se schimbau de la o săptămână la altă. De asemenea, oficialii OMS au criticat Statele Unite pentru implementarea unei interdicții de călătorie către și dinspre China.

În timpul unui briefing cu reporterii de la Casa Albă săptămâna trecută, președintele Trump a criticat cu insistență OMS pentru că “au dat-o în bară” și a anunțat că sistează finanțarea pentru OMS. Dr. Ghebreyesus a răspuns oarecum amenințător: „Dacă nu vă doriți mai multe cadavre în saci, atunci o să vă abțineți de la a politiza criza”, a spus el.

Astăzi, Donald Trump a adresat pe Twitter fix problema legată de OMS care a ignorat informațiile transmise de Taiwan și a transmis numai informații eronate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s