Google, somat de instanță să predea e-mail-urile lui Hillary Clinton! Se apropie finalul?

Organizația și publicația de justiție, Judicial Watch, a anunțat astăzi că a trimis o citație către Google, autorizată de o instanță federală din Washington DC, pentru a preda toate e-mailurile lui Hillary Clinton dintr-un cont de Google, despre care se crede că ar conține e-mailurile fostului secretar de stat.

Specialistul IT de la Platte River Networks, Paul Combetta, a folosit contul Google pentru a transfera emailurile lui Clinton de pe un laptop pe un server Platte River, apoi a folosit BleachBit pentru a șterge urmele e-mailurilor de pe laptop.

În citația celor de la Judicial Watch se solicită toate e-mailurile lui Clinton de când a început mandatul la Departamentul de Stat, 21 ianuarie 2009, până la 1 februarie 2013. Google este somat să predea e-mailurile până la data de 13 mai 2020.

Pe 2 martie 2020, judecătorul Lamberth a admis cererea Judicial Watch de a-i primi de la Google documentele relevante și înregistrările asociate cu e-mailurile lui Clinton din timpul mandatului său la Departamentul de Stat. Judicial Watch încearcă să obțină de la Google documente și înregistrări relevante asociate cu e-mailurile secretarului Clinton în timpul mandatului său.

Instanța nu este sigură că statul deține în prezent fiecare e-mail al lui Clinton recuperat de FBI; chiar și la ani după ancheta FBI-ului, conținutul unor e-mail-uri a rămas fără explicație. Din acest motiv, instanța federală consideră că citația ar fi utilă și ar putea chiar să descopere e-mailuri suplimentare nevăzute anterior.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s