Mai multă imunitate de turmă, mai puțină mentalitate de turmă.

Gestionarea crizei COVID-19 a fost haotică și condusă de frică și isterie, nu de date. Acest lucru poate ajunge să ne coste dublu, deoarece sănătatea depinde de mulți factori.

După cum am aflat în urma crizei din 2009, șocurile economice au un impact direct asupra sănătății publice. În câteva luni, oamenii și-au pierdut locurile de muncă, economiile de-o viață, pensiile, casele. O situație izbitor de similară se întâmplă acum.

Ideea este că sănătatea publică merge mână în mână cu stabilitatea economiei. Dar, din cauza abordării greșite în criza COVID-19, acestea au ajuns să se bată cap în cap. Fie salvăm vieți mergând pe izolare totală, fie revenim la muncă, viață de zi cu zi, ca de obicei și sacrificăm viețile celor mai expuși riscurilor.

Eu optez pentru calea de mijloc: maximizarea protecției pentru persoanele în vârstă și persoanele vulnerabile, în timp ce îi las pe cei tineri și sănătoși cu imunitate dovedită la virus să revină la muncă. Pentru a face acest lucru, avem nevoie de mai multe date despre imunitate.

În timp ce acordăm atenție numărului tot mai mare de cazuri COVID-19, trecem cu vederea faptul că acum există aproape 200.000 de persoane din întreaga lume care s-au recuperat și au supraviețuit. Mulți încă nu au fost testați, dar majoritatea supraviețuitorilor sunt tineri, sănătoși și dornici de refacere în viață și muncă. Știm, de asemenea, că acele cazuri de reinfecție sunt extrem de rare și puțin probabile.

Trebuie să aplatizăm curba pentru persoanele în vârstă, dar să accelerăm imunitatea efectivelor pentru cei sănătoși, astfel încât să nu omorâm economia încercând să depășim pandemia, având un blocaj economic total. În timp ce izolarea la domiciliu timp de o lună ar putea opri extinderea unui focar, batem pasul pe loc, deoarece virusul poate reveni dacă nu este învins la nivel global.

Majoritatea economiilor, inclusiv cea a Statelor Unite, nu pot supraviețui adoptând o măsură de izolare draconică timp de un an. Să folosim datele din teste pentru a obține o imagine amplă asupra virusului și să promovăm măsurile care protejează persoanele în vârstă și vulnerabile, pentru a evita o catastrofă economică care va avea un impact negativ asupra sănătății publice pe termen lung.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s